De wonderen die door massage worden gecreëerd en hoe de juiste te kiezen ?

Massage is een van de meest nuttige en aangename behandelingen. Na een goede massage komen we tot rust, komen onze geest en gedachten tot rust en worden we frisser en energieker. Het is als chocolade voor de ziel – verfrissing na hard, intens mentaal of fysiek werk. Massages hebben wonderbaarlijke krachten om de slaap te verbeteren, pijn te verlichten of zelfs te helpen focussen.

De kracht van massage om de bloedsomloop te activeren, cellen van zuurstof te voorzien en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, is algemeen bekend. Massage verbetert de conditie van de huid, verfraait lichaamsvormen en geeft de spieren stevigheid. We bespreken de meest populaire massages.

Massage

Aromatherapie massage

Aromatherapie is de kunst van genezen en ontspannen met behulp van geuren. Deze massagetechniek combineert de bijzondere krachten van de handbewegingen van de masseur met natuurlijke geuren. Elke essentiële olie die bij een massage wordt gebruikt, heeft een ander effect – sommige (zoals lavendel) ontspannen, andere (zoals citrus) zorgen voor frisheid en energie.

Luchtbevochtigers worden het meest gebruikt voor deze massage en ontspanning, waardoor een magische sfeer ontstaat. Dit zorgt voor maximale ontspanning en onthult de beste eigenschappen van essentiële oliën.

Ayurvedische massage

Ayurveda – 5 duizend. bekende filosofie van genezing, gezondheid en schoonheid. India wordt beschouwd als de bakermat van Ayurveda. Massage geneest niet alleen het lichaam maar ook de geest, kalmeert de passies, helpt een stabiele emotionele toestand te behouden. De verjongende, ontgiftende, rustgevende werking van Ayurvedische massage is bekend.

Ontspannende massage

Ontspannende massage

Een ontspannende massage is geschikt voor iedereen, maar vooral voor diegenen die last hebben van chronische vermoeidheid, nervositeit, verstoorde slaap. De kracht van ontspannende massage is onthutsend – het stimuleert de hersencentra, maakt endorfine vrij, versterkt de immuniteit, verhoogt de weerstand tegen stress. Het effect van de massage wordt versterkt door de essentiële oliën met een ontspannend effect.

Diepe weefselmassage

Diepe weefselmassage is geclassificeerd als therapeutisch. Het is effectief bij het voelen van spierspanning, spasmen, het behandelen van na blessures, het bestrijden van chronische pijn. Deze massage kan alleen worden uitgevoerd door een fysiek sterke masseur, aangezien deze ook wordt gemasseerd met ellebogen en tanden. Na de diepe weefselmassage wordt het sterkste effect gevoeld in vergelijking met andere massages – de procedure kan een beetje pijnlijk zijn. Maar één ding is duidelijk: na een massagecursus bent u van vervelende problemen af.

Hotstone-massage

Hotstone-massage

Tijdens de massage worden hete basaltstenen op bepaalde delen van het lichaam geplaatst, voornamelijk de rug. De stimulator stimuleert de reflexzones. De warmte die door de stenen wordt uitgestraald, verbetert de bloedcirculatie en brengt het zenuwstelsel in evenwicht. De massage is zeer geschikt voor mensen van wie de ledematen constant koud zijn.
Massage om cellulitis te bestrijden

Een sinaasappelhuidtype is op geen enkele vrouw trots. Er is echter een effectieve manier om van cellulitis af te komen – regelmatige massages met de hand of een speciale machine. Massage helpt overtollig vocht uit de weefsels te verwijderen, verbetert de stofwisseling, verzadigt de weefsels met zuurstof. De massage maakt gebruik van cosmetica met cellulitisverminderende componenten: cafeïne of zeewierextract.

Rug massage

Rugmassage helpt bij het wegwerken van pijn, spanning, spiervermoeidheid na fysiek werk en trainingen. Rugmassage is vooral geschikt voor mensen die zittend werken, een zwak lichaam hebben, overgewicht hebben en rug- en rugklachten hebben opgelopen.

Onthoud dat rug- of volledige lichaamsmassages alleen thuis kunnen worden gedaan. Dit kunt u doen door beste massage apparaat op de markt te kopen. Nadat u in deze machine heeft geïnvesteerd, kunt u elke avond genieten van een massage zonder uw huis te verlaten.

Thaise-massage

Thaise massage

Thaise massage heeft ontspannende, helende krachten. Tijdens de massage worden bepaalde punten gestimuleerd, die de activiteit van het lichaam activeren. De massagetechniek doet denken aan yoga-workouts, maar al het werk wordt gedaan door een masseur. Thais zijn echte massageliefhebbers, dus massage wordt gedaan met de handpalmen, waarbij de kracht van het lichaam wordt gebruikt. Na deze massage voelt u zich licht en soepel.

Jacuzzi massage

Baden is niet alleen een ontspannende en aangename bezigheid, maar ook een goede bezigheid voor je gezondheid. 20 minuten weken in een warm bad kan helpen de lichaamscellen te regenereren, de circulatie van stoffen en bloed te versnellen, slakken kwijt te raken en zo het lichaam te reinigen.

De badkamer in veel huizen wordt stilaan een kleine en gezellige thuisspa. Als u uzelf nog meer wilt verwennen en uw badkamer wilt verbeteren, bieden wij u een jacuzzi aan die zal ontspannen en verjongen.

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage is waarschijnlijk het meest effectieve hulpmiddel in de strijd tegen veroudering – rimpels in het gezicht, pigmentvlekken, vergrijzing. Gezichtsmassage verbetert ook de bloedcirculatie van het weefsel, de lymfecirculatie. Voor goede resultaten moet een gezichtsmassage minstens 3-5 keer per jaar worden uitgevoerd. Hoe meer behandelingen, hoe mooier uw huid zal zijn.

Welke massage u ook kiest, het is de meest ideale revalidatie voor een korte ontsnapping uit het dagelijks leven. Massages geven verfrissing aan lichaam en geest, hun effect is gegarandeerd. Kies een massage op basis van uw behoeften en hobby’s en, uiteraard, rekening houdend met uw gezondheidsproblemen.